Over La Confrérie

La Confrérie

Wij zijn een ambachtelijk familiebedrijf waar met een team van enthousiaste vakmensen dagelijks een breed assortiment bonbons en luxe chocolade producten gemaakt wordt. Daarnaast creëren wij voor elk seizoen chocolade producten die hier perfect bij passen qua uiterlijk én smaak. Onze klantenkring bestaat uit de betere bakkers- en banketbakkers, delicatessenzaken en toeleveranciers aan de horeca.

Kwaliteit, service en leveringsbetrouwbaarheid zijn onze kernwaarden. De cultuur is informeel en no-nonsense. In ons bedrijf wordt het aloude vakmanschap gecombineerd met moderne productiemethoden en technieken. Het leveren van een kwalitatief optimaal eindproduct dat voldoet aan de wensen van onze afnemers is daarbij het uitgangspunt. Een goed eindproduct begint met de keuze voor de beste grondstoffen en ingrediënten. Wij gebruiken uitsluitend chocolade van Barry Callebaut en maken onze vullingen met zuivel van Nederlandse bodem en ambachtelijk gestookte likeuren.

Met de keuze voor chocolade van Barry Callebaut steunen wij de cacaoboeren. De cacaobonen voor de chocolade worden zoveel mogelijk aangekocht rechtstreeks bij de landbouwgroeperingen. Op deze manier krijgen de boeren een betere prijs voor hun oogst en kunnen zij hun leefomstandigheden verbeteren. De Cocoa Horizons Foundation werkt direct samen met de cacaoboeren en hun gemeenschap, ondersteunt trainingen en draagt bij aan de ontwikkeling van vrouwen en jonge boeren.

Onze geschiedenis

La Confrérie is opgericht in de jaren zeventig in Rotterdam. Vanuit de toenmalige productielocatie werd met veel passie een scala aan producten gemaakt voor de betere banketbakkers in heel Nederland. Met veel succes want na één jaar was de verhuizing naar een grotere locatie in Steenbergen al een feit. De ontwikkelingen stonden niet stil; het assortiment werd uitgebreid en met veel inzet groeide ook de klantenkring. Met een familie van fijnproevers, chocoholics en zoetekauwen is het vanzelfsprekend dat ook een volgende generatie ingestapt is in het bedrijf. Daarmee is een schat aan productie- en financiële expertise, creativiteit maar vooral liefde voor het vak binnengehaald.

Na enkele overnames van collega's werd besloten om in 2007 in Oud Gastel een nieuwe productielocatie te bouwen om alle afnemers efficiënt te kunnen beleveren. Door hard te werken en veel energie te steken in het bedrijf, groeit het gestaag door. In 2017 wordt opnieuw geïnvesteerd in uitbreiding; meer ruimte voor de productie, het sorteren en verpakken en extra meters voor geconditioneerde opslag en expeditie. Dit resulteert wederom in een productielocatie die niet alleen volledig voldoet aan alle eisen qua voedselveiligheid maar hiermee ook weer klaar is voor de toekomst.